Rounded Rounded
27.06.2012 Kategorie: region (dk), pendlerinfo (dk)

Kulturfokus går over grænsen


Hjemmesiden kulturfokus.dk, der siden 2009 har samlet kultur-tilbuddene i Sønderjylland, er gået over grænsen og fået en tysk tvilling, kulturfokus.de. Dermed har hele grænseregionen Sønderjylland-Schleswig nu fået en fælles kulturkalender.

Hvad sker der på den anden side af grænsen? Hvilke kulturtilbud er der hos naboerne? Det kan kulturforbrugerne på begge sider af grænsen nu med få klik med musen finde ud af.

Kulturkalender er rygraden
Rygraden i den grænseoverskridende hjemmeside er en kulturkalender, som er baseret på KultuNaut, den danske elektroniske kulturguide, som sammen med kulturfokus nu også er at finde på den tyske side af grænsen.

Udvalget for Kultur, Kontakt og Samarbejde under Region Sønderjylland-Schleswig står bag initiativet til en fælles kulturkalender. Formand Povl Kylling Petersen glæder sig over, at den nye kulturportal for grænselandet er online:

- Det har længe været et stort ønske, at det skulle være lettere for kulturforbrugerne at finde frem til oplevelser på den anden side af grænsen, hvad enten man er bosat i Tyskland eller Danmark. Vi er jo privilegerede ved at bo i et område, hvor der er mulighed for at få kulturoplevelser i et andet land, siger Povl Kylling Petersen.

Kulturtips uden grænser

Ud over kulturkalenderen bliver inspiration et vigtigt element på hjemmesiden. Der vil være nyheder og artikler på både dansk og tysk, hvor kultursteder og kulturarrangementer fra hele Sønderjylland-Schleswig bliver præsenteret. Ligesom der vil være sider målrettet kulturaktørerne på begge sider af grænsen.

 

Den fælles kultur-hjemmeside for grænselandet er blevet til i et samarbejde mellem Interreg-projektet KulturDialog og Kulturfokus – Den sønderjyske kulturaftale.

 

KulturDialog finansieres med støtte fra de regionale partnere, Kulturfokus, det danske kulturministerium, Ministerium für Bildung und Kultur des Landes Schleswig-Holstein samt fra EU’s INTERREG 4A program Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N.

 


Infocenter

Informationer for arbejdstagere, arbejdsgivere og myndigheder om skat, social sikring og arbejdsmarkedet på: www.pendlerinfo.org

Publikationer

Publikationer